Evenimente fara replica  
 
versiunea in limba engleza  
 
   
   
Lansarea cartii "Iluzia, erou si antierou in crizele economice" de Andrei Hrebenciuc
Data: 17, 19 noiembrie 2010 - 24 noiembrie 2010 - 26 noiembrie 2010
COMUNICAT DE PRESA
Andrei Hrebenciuc si-a lansat miercuri, 17 noiembrie, prima carte din cariera, intitulata "Iluzia". Evenimentul a avut loc in aula Academiei de Studii Economice, iar scriitorul impreuna cu invitatii sai, Prof. univ. Moisa Altar, Prof. univ. Dinu Marin, rector Ion Gh. Rosca au analizat si au impartit pareri cu privire la cea mai controversata carte de economie a momentului.

Doctorant si asistent universitar in cadrul ASE, Andrei Hrebenciuc si-a facut publice ideile despre economia de tranzitie, despre criza si despre variantele de a iesi din aceasta situatie sumbra. Cuvantarile prezidiului au fost urmate de o sesiune de autografe, cei prezenti avand ocazia sa isi achizitioneze cate un exemplar al cartii "Iluzia" si astfel sa contribuie la fondul care va fi destinat unei burse de studii. Andrei Hrebenciuc a avut initiativa de a darui acesti bani proveniti din drepturile de autor unui student merituos, astfel ca cei interesati trebuie sa se inscrie pe site-ul editurii Corint, www.edituracorint.ro, si sa trimita la adresa iluzia@edituracorint.ro o scrisoare de motivatie si un eseu cu tema "Iluzia capitalismului in Romania".

In cadrul evenimentului au fost prezenti atat parintii Viorel si Letitia Hrebenciuc cat si Mihai Stoica sau Dragos Bucurenci, alaturi de studenti, prieteni, profesori, dar si iubita lui Andrei Hrebenciuc, Irina Noaptes care a sosit special de la Paris pentru acest eveniment.

Intrebat de ce Iluzia, Andrei Hrebenciuc a raspuns:
"Pentru ca iluzia bogatiei indusa de piata financiara a fost pilonul fundamental care a antrenat dezvoltarea civilizatiei occidentale, a fost eroul de care ne-am agatat in drumul nostru ascendent. Actuala criza, ca multe altele din ultimele doua secole, a fost cauzata de iluzia noastra ca putem subordona economia si mecanismele ei unor modele capabile sa previzioneze directia viitoare a sistemului. Nimic mai fals, desi am evoluat extrem de mult ca civilizatie, continuam sa repetam aceleasi greseli ca in trecut".

Autorul continua:
"Mi-am dorit ca in aceasta carte sa ridic citeva semne de intrebare referitoare la evolutia civilizatiei in care traim. Nu m-am axat pe Romania pentru ca societatea in care traim este in conceptia mea, una precapitalista. Ne aflam undeva la jumatatea drumului dintre comunism si capitalism si nu cred ca avem o imagine conturata catre ce dorim sa ne indreptam. Viziunea mea nu este subordonata unei doctrine, dar cred ca acum, mai mult ca oricind, elita politica trebuie sa traseze o directie clara daca vrem sa ne construim un viitor solid".

"Piata financiara s-a hranit si se va hrani intotdeauna prin crearea unor produse care sa satisfaca nevoia noastra de bani. Marea drama a societatii noastre este ca nu ne-am confruntat cu crize financiare puternice pina acum, nu am avut un etalon la care sa ne raportam. Piata financiara a livrat exact ce oamenii isi doreau, iluzia ca pot deveni mai bogati peste noapte si ca neparticiparea la acest trend din piata imobiliara ii va face sa piarda oportunitatea vietii", a adaugat Andrei Hrebenciuc in cadrul unui interviu.
 
Marketing, publicitate, PR

marketing@replicavedetelor.ro

0721.659.514
 
Vrei sa te alaturi echipei noastre? Scrie-ne acum!

contact@replicavedetelor.ro


Web design Bucuresti
Organizare evenimente, promovare evenimente, comunicate de presa, pr
       
Anamaria Prodan Capricorn Media Live Artist Tipografia Printech Webart
Anca Badiu Dan Negru Music Management Trilogy Media  
Asociata de Teatru si Film Dracula Fabrica Spicul Nico Trupa Provincialii  
Web design:Web design Bucuresti