Evenimente fara replica  
 
versiunea in limba engleza  
 
   
   
Budapest Gypsy Symphony Orchestra
Data: 31 martie 2011
COMUNICAT DE PRESA
Budapest Gypsy Symphony Orchestra, de pe cele mai mari scene ale lumii, la Sala Palatului din Bucureşti

“100 de viori”. Spectacolul care a uimit întreaga lume, pe 31 martie 2011, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti

Evenimentele Anului Cultural 2011 “Artă contra drog” continuă cu un concert inedit: 100 de muzicieni, îmbrăcaţi în costume populare şi fără partituri, urcă pe scena Sălii Palatului pe 31 martie, de la ora 20.00. Cei 100 de muzicieni alcătuiesc Budapest Gypsy Symphony Orchestra, cel mai mare “taraf simfonic” din lume, care îmbină, într-o manieră unică, moştenirea ţiganilor cu rigoarea marilor clasici.

Fiecare apariţie a celor "100 de viori" are un efect incomparabil asupra publicului. Energia, talentul, capacitatea de a improviza şi instinctul lor viguros se regăsesc la fiecare piesă interpretată.

Programul este conceput în două părţi, astfel încât instrumentiştii să nu-şi trădeze nici rădăcinile, nici ataşamentul faţă de marii compozitori clasici. În prima parte, dedicată muzicii tradiţionale, regăsim “As a szep”, dar şi “Dansurile ungare” ale lui Johannes Brahms. Cea de-a doua, în smoching, aparţine repertoriului clasic. Începând cu Franz Lizst, fără a-i omite pe Johann Strauss, tatăl şi fiul. Începutul Budapest Gypsy Symphony Orchestra ţine de legendă.

Punct de pornire a fost înmormântarea lui Sandor Jaroka, instrumentist şi şef de orchestră excepţional. Decesul său a reunit comunitatea muzicienilor, care au venit cu instrumentele pentru a-şi lua rămas bun de la liderul lor spiritual.

Din tristeţea acelui moment s-a născut fabuloasa orchestră care, de-a lungul timpului, a fost prezentă pe cele mai mari scene ale lumii, la cele mai prestigioase festivaluri.

Biletele pentru spectacol se găsesc la Sala Palatului, Teatrul Naţional Bucureşti, Magazinul Muzica, Teatrul Nottara, Staţia de Metrou Unirii 1, Magazinele Diverta, Germanos, Carrefour şi on line, pe: www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.biletedelatati.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro, www.biletoo.ro.

În decursul celor 3 ore de spectacol, Budapest Gypsy Symphony Orchestra clădeşte o punte peste timp, între culturi şi genuri muzicale diferite, de la Viena la Budapesta spre Bucureşti, unite prin Dunăre, într-o călătorie de vis.
 
Marketing, publicitate, PR

marketing@replicavedetelor.ro

0721.659.514
 
Vrei sa te alaturi echipei noastre? Scrie-ne acum!

contact@replicavedetelor.roOrganizare evenimente, promovare evenimente, comunicate de presa, pr
       
Anamaria Prodan Capricorn Media Live Artist Tipografia Printech
Anca Badiu Dan Negru Music Management Trilogy Media  
Asociata de Teatru si Film Dracula Fabrica Spicul Nico Trupa Provincialii